Personlige gaver med foto og/eller tekst

Send gaven direkte til modtageren

100% tilfredshedsgaranti

Personlige gaver med foto og/eller tekst

Gaven fra os er altid unik, fordi du selv har været met til at designe den. Du kan være sikker på at finde den perfekte gave til enhver lejlighed. Selv de små øjeblikke, hvor du bare vil sige tak eller fortælle nogen, at du tænker på dem.

Send gaven direkte til modtageren

Hvis du vil overraske et familiemedlem, en ven eller en kollega men kan du ikke fysisk være til stede, så send gaven direkte til deres adresse. Mange af vores gaver passer endda i postkassen.

100% tilfredshedsgaranti

Hver eneste gave bliver lavet med kærlighed og præcision. Men skulle der imod al forventning være gået noget galt, så tag endelig fat i vores kundeservice, så står de klar til at hjælpe og sørge for at alt bliver som det skal være.

Mors dag er en særlig dag til at fejre mødre i hele verden. Leder du efter information om hvornår det er Mors Dag eller leder du efter gode gaver til mors dag eller ideer til aktiviteter, i denne blog finder du alt du har brug for!

Morsdag fejres generelt på den 2. søndag i Maj måned, men datoen kan variere fra land til land. Verden over bliver mødre æret på denne særlige dag. Det gør man ved for eksempel at give gaver eller kort til mødre for at vise hvor meget man værdsætter dem og for alt de har gjort..

Hvornår er det Mors Dag i Danmark?

Mors dag fejres hvert år på den anden søndag i Maj. Det behøver ikke være dyrt eller ekstravagant at vise din mor hvor meget du sætter pris på hende og elsker hende. Det er som altid tanken der tæller. Et sødt kort med en håndskrevet hilsen og kvalitetstid sammen er for eksempel allerede simple ideer som din mor helt sikkert vil blive glad for. Overrask hende med morgenmad på sengen, det vil hun helt sikkert sætte pris på. Lige gyldig hvad er Mors dag den perfekte anledning til at vise din mor hvor meget hun betyder for dig.

Specielt til dig har vi herunder samlet datoerne for alle de kommende Mors Dage i en oversigt:

  • Mors Dag 2024: 12. maj 2024
  • Mors Dag 2025: 11. maj 2025
  • Mors Dag 2026: 10. maj 2026
  • Mors Dag 2027: 9. maj 2027
  • Mors Dag 2028: 14. maj 2028
  • Mors Dag 2029: 13. maj 2029
  • Mors Dag 2030: 12. maj 2030
Mors Dag Kort af Træ

Mors Dag Kort af Træ

Chokoladehjerter

Chokoladehjerter

Tørrede blomster i holder af træ

Tørrede blomster i holder af træ

Blomsterfrø i Gaveæske - Blossombs

Blomsterfrø i Gaveæske - Blossombs

Mors Dags oprindelse

Mors dag er en god måde at vise din mor hvor meget hun betyder for dig, men ved du også hvordan denne fejring er startet?

Mors Dag er en af de mest fejrede dage vi kender. Mors Dag er en dag hvor vi ærer moderskabet og båndet mellem mor og barn. Det kunne sikkert godt virke som noget der er opstået udfra et kommercielt synspunkt, men Mors Dags oprindelse går helt tilbage til det gamle Grækenland og romertiden hvor man ærede moderguderne. De ærede Rhea, som var kendt som Gudernes Moder (da hun f.eks var mor til Zeus og Poseidon) .

Da kristendommen fik sit tag i Europa udviklede festlighederne sig til religiøse fejringer til ære for Jomfru Maria, Jesu Moder.

Opfinderen af Mors Dag

En officiel mærkedag til ære for alle kvinder blev opfundet i 1908 af en amerikansk kvinde ved navn Anna Jarvis, hvis inspiration kom fra hendes egen mor som var død et par år forinden. Takket være hendes store engagement og hårde arbejde blev der i USA oprettet en Mors Dag Komite og i 1914 blev Mors Dag erklæret en mærke- og flagdag i hele Amerika af den daværende præsident Woodrow Wilson. Kort tid efter fulgte flere andre lande trop.

I Norge indførtes Mors dag i 1919, men i Danmark først 10 år efter i 1929. Den første Mors Dag blev afholdt Søndag d. 12. Maj 1929 med en blomsterudstilling i Forum i København. Christian Svenningsen var en vendelbo som var udvandret til USA og havde gjort tjeneste i den amerikanske hær. Her havde han oplevet den nye skik om at ære ens mor på en speciel dato. Han var manden som introducerede danskerne til Mors Dag. Ud fra foreningen 'De Allieredes Danske Vaabenfæller' opstod 'Kommiteen for Moders Dag", en dag der bl.a. skulle organisere pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Senere gik pengene til Mødrehjælpen og andre sociale formål. Siden da er det blevet en dag der markeres i hele verden, hvert land har selvfølgelig deres egne skikke og traditioner. I de fleste lande markeres Mors Dag d. 2. søndag i Maj. I Norge og Sverige er det dog anderledes. I Norge fejrer de Mors Dag den 2. søndag i Februar, og svenskerne fejrer det den sidste søndag i Maj. Uanset om vi sender blomster, eller om vi tilbringer tid med vores mor på mors dag; lad os tage et øjeblik til at værdsætte og takke vores mødre for alt de gør for os.

Hvordan fejrer vi Mors Dag?

I Danmark fejres Mors dag på forskellige måder.

Mange mennesker sender blomster eller chokolade til deres mor som en sød gestus.

Andre overrasker deres mor med morgenmad på sengen, selvlavede gaver eller et kort. Andre tilbringer dagen sammen og tager på vandretur, spiller spil eller tager på museum eller i zoologisk have.

Hvis i ikke bor i nærheden af hinanden eller af andre grunde ikke kan være sammen, kan du også ringe til hende på FaceTime eller sende en gave med posten. Sådan kan du alligevel vise at du tænker på hende. Uanset hvordan du fejrer Mors Dag, at du tænker på hende vil helt sikkert få hende til at føle sig lidt mere elsket og værdsat.

Er Mors Dag en officiel helligdag?

I nogle lande er det en officiel helligdag, men det er det ikke i Danmark. I Danmark er det en mærkedag.

Fejres Mors Dag internationalt?

Fejrer alle mennesker i hele verden Mors Dag? Svaret er ja! I alle lande fejres Mors Dag, omend datoen ikke altid er den samme.

Er Mors Dag vigtig?

Spørger du dig selv om mors dag er en vigtig mærkedag? Så har vi svaret lige her. Ja helt sikkert! Mødre gør så meget for os, de viser os omsorg og kærlighed, og støtter os dag ud og dag ind. Desværre får de ikke altid den anerkendelse og værdsættelse som de fortjener. Tager du ikke ofte din mor bare lidt for givet? En dag om året hvor hun bliver lidt ekstra forkælet er vel ikke for meget forlangt for den vigtigste kvinde i dit liv. Overrask din mor til den næste mors dag, med en sød gestus, og vis hende hvor meget du sætter pris på hende.

Hvad er en klassisk morsdag gave?

Det fedeste ved Mors Dag er at det altid falder på en søndag. De fleste har derfor fri, og kan gøre dagen særlig for deres mor. Hvad er et must til Mors Dag? Det er forskelligt fra person til person, men herunder en oversigt over de mest populære gaveideer til Mors Dag.

  • Sende blomster
  • Chokolader printet med eget billede (kan sendes med posten)
  • Morgenmad på sengen
  • Selvlavede kort
  • En gåtur på stranden
  • Spille spil
  • Tage på museum, gå en tur i parken, eller en tur i zoologisk have

Mors Dag for muslimer

Muslimer i hele verden ærer deres mødre ligesom andre kulturer og traditioner gør. De har ikke en specifik dato til at gøre dette, derimod bliver moderen æret året rundt. I den islamitiske kultur bliver mødre omgærdet af stor respekt, og kaldes ofte ”glæden i livet”

Leder du efter en Mors Dag gave? Så vil vores mest inspirerende Mors Dags gaver helt sikkert hjælpe dig.

Hjerteformet Vægur - Mors Dag

Hjerteformet Vægur - Mors Dag

Bloklys i Glas - Mors Dag

Bloklys i Glas - Mors Dag

Nøglering med billede

Nøglering med billede

Blog

Blog