Personlige gaver med foto og/eller tekst

Send gaven direkte til modtageren

100% tilfredshedsgaranti

Personlige gaver med foto og/eller tekst

Gaven fra os er altid unik, fordi du selv har været met til at designe den. Du kan være sikker på at finde den perfekte gave til enhver lejlighed. Selv de små øjeblikke, hvor du bare vil sige tak eller fortælle nogen, at du tænker på dem.

Send gaven direkte til modtageren

Hvis du vil overraske et familiemedlem, en ven eller en kollega men kan du ikke fysisk være til stede, så send gaven direkte til deres adresse. Mange af vores gaver passer endda i postkassen.

100% tilfredshedsgaranti

Hver eneste gave bliver lavet med kærlighed og præcision. Men skulle der imod al forventning være gået noget galt, så tag endelig fat i vores kundeservice, så står de klar til at hjælpe og sørge for at alt bliver som det skal være.

Det kan være svært at fejre den første jul efter du har mistet en der stod dig nær. Du kan mindes dem og holde deres minde i live i juletiden og det kan hjælpe dig med at komme igennem en emotionel tid. Selvom man mærker det helt ind i sjælen hvis en man elsker mangler i juletiden, at ære deres minde kan støtte dig og få fælelsen af at være forbundet tilbage. Det gør det muligt at fejre deres liv og det bånd man havde med dem.

Det gør måske ikke sorgen mindre, men vil ære dem med en følelse af fejring og kærlighed. Det hjælper til ikke kun at tænke på sorgen over din kæres fravær, men flytter fokus over på dine dejligste minder med personen. På denne måde kan vi stadig tage del i glæden i juletiden, mens vores tab stadig anerkendes.

Hvorfor er det svært at holde jul uden vores nærmeste?

Selvom julen er en tid fyldt med glæde og fejring så kan julen også forstørre følelsen af sorg og ensomhed, og man længes efter dem man har mistet. Det er slet ikke unormalt at føle et voldsomt tab, især når festlighederne omkring os er en konstant påmindelse om dem som ikke længere er i blandt os. Mange føler en dyb følelse af ensomhed, selv midt i alle julekomsammenerne, som kan komme fra det fysiske fravær af en man elsker, eller det følelsesmæssige hul de har efterladt sig. Det er en gribende påmindelse om at julen ikke er helt det samme uden dem.

Derudover kan vi blive ramt af bølger af nostalgi i juletiden. Det er en tid hvor minder kan ramme os endnu hårdere, både de lykkelige og triste minder. Disse minder kan få dig til at føle dig melankolsk, da du længes efter fortiden og alle de traditioner som du delte med dem du holder af.

Sidst men ikke mindst kan du også føle dig skyldig, især hvis du pludselig mærker at du nyder denne festlige tid. Denne skyld går ofte hånd i hånd med tanker om at du burde være i sørg og ikke tage del i festlighederne.

Det er vigtigt at huske at det er fuldstændig okay og helt normalt at føle en blanding af følelser i løbet af juletiden, og du er ikke alene med at føle dig på den måde.

Kreative julegaveideer som indarbejder minder af dem du holder af

Personlige julegaver er noget helt særligt da det reflekterer det unikke bånd du har med dem du holder af.

Hvis du savner en du holder af i juletiden, så kunne en skræddersyet julekugle være et smukt minde i juletræet. Julekuglen kan indgraveres med navn, eller et yndlingscitat eller personlig hilsen. Eller den kan printes med et billede af din elskede sammen med en personlig tekst.

En anden rørende ide er en personlig snekugle. Tilføj et dejligt billede af den du savner, eller et billede af hele familien sammen. Hver gang du ryster den vil du mindes om de dejlige minder i har delt.

Personlige stearinlys eller fyrfadslyseholdere er en anden helt fantastisk ide, som samtidig bringer varme og en følelse af at være sammen. Uanset om du tilføjer et navn, et personligt citat, en dato eller et billede, disse stearinlys vil oplyse dine bedste minder i juletiden.

Andre muligheder kunne være en symbolsk personlig julesok eller indgraveret julepynt af træ. Alle disse gaver sørger for at du holder dine kæres minde i live, og vil skabe en dybfølt forbindelse med dem i julen.

Julepynt

Julepynt

Snekugle

Snekugle

Bloklys i Glas

Bloklys i Glas

Julesok

Julesok

Hvordan kan man støtte en der har mistet en af sine nærmeste i juletiden

Før og fremmest er det vigtigt at anerkende deres følelser. Det er helt okay at de føler sig triste, selv i de mest festlige omgivelser. Lyt til dem og giv dem lov til at tale om deres følelser uden at dømme dem.

Derudover kan du sørge for at involvere dem i julens aktiviteter som de normalt sætter pris på, men husk på at være opmærksom på deres følelser. Det kan være at det pludseligt bliver for meget og det er helt okay. Hvis det skulle ske, er det at du er der for ham eller hende det bedste du kan gøre.

Sidst men ikke mindst, hjælp dem med at holde minderne i live. Det kunne for eksempel være med en særlig julekugle, juletræspynt med billede eller en betydningsfuld tekst eller citat. Et personligt stearinlys eller endda bede en lille bøn for alle dam som ikke længere er i blandt os. Det er altsammen små gestusser som vil hjælpe dem med at føle sig forbundet med deres elskede i løbet af juletiden.

Er der kulturelle eller religiøse traditioner som kan hjælpe med at komme igennem juletiden hvis man har mistet en der stod en nær?

Det er der i hvert fald. Der er mange forskellige traditioner som kan hjælpe med at finde fred i fraværet af en man elsker.

Las Posadas

I mexikansk kultur fejrer familiern "Las Posadas". Det er en 9 dage lang fejring før jul, hvor man mindes dem der er gået bort ved at lave små altre til ære for dem. På den måde kan man bruge et øjeblik på at tænke tilbage på dem man har mistet

Yahrzeit

I jødisk tradition har man det man kalder "Yahrzeit", som drejer sig om at tænde et stearinlys og bede en bøn for at ære dem som er gået bort. Det er en måde at holde mindet i live og vide at de ikke er glemt.

Mindehøjtidelighed

I kristendommen har vi også traditioner som mindehøjtideligheder som kan holdes i juletiden. Denne højtidelig drejer sig også om at tænde lys og holde et øjebliks stilhed. Sådan kan man også give plads til sorgen og sørge for at dem der er gået bort ikke glemmes.

Nye måder at mindes og ære dem du elsker

Det kan være lidt af en udfordring at komme igennem juletiden hvis man stadig sørger over tabet af en af ens nærmeste. Men du kan holdes deres minde i live ved at lave nye traditioner og finde nye måder hvor du kan ære deres minde. Herunder et par dybfølte eksempler:

  1. Lav minde julepynt: Det kan være noget så simpelt som deres billede i eller på en julekugle, eller ved at bruge noget af deres yndlings julepynt.
  2. Dæk op til dem ved julebordet: Det er en fysisk påmindelse, som kan hjælpe med at føle at de er en del af festlighederne.
  3. Del historier om dem: Foreslå at alle deler deres bedste minde om personen. Det er en virkelig smuk måde at holde deres minde i live på.
  4. Doner til en velgørenhed som de gik op i: Det er en virkelig betydningsfuld måde at ære deres minde på, og passer perfekt til talemåden "Julen er Hjerternes Tid"
  5. Tænd et stearinlys i deres minde: Giv dig selv en lille stund hvor du kan tænke på dem.

Disse nye traditioner kan du inkludere i dine juletraditioner, og gøre til en betydningsfuld del af din julefejring.

Husk på at håndtering af et stort tab er en dybt personlig rejse. Der er ikke en rigtig eller forkert måde at gøre det på. Find ud af jvad der gør det for dig, og giv dig selv masser af tid og plads.

Lav en personlig julegave med et billede af dem der er gået bort

Det kan være en trøst at skabe personlige julegaver. Denne handling som kommer fra en stor kærlighed kan få dig til at føle dig endnu nærmere på dem. Start med at vælge et billede som har en særlig baggrundshistorie eller som viser deres personlighed. Det kan være et snapshot fra en ferie, en familiefest eller bare et øjeblik som får dig til at smile.

Derefter skal du vælge hvilken gave du vil lave. Det kan være en fotoramme, en nøglering, et krus eller et smykke. Hos YourSurprise kan du personliggøre alle disse ting med dit eget billede.

Mens du laver gaven, så giv dig selv lov til at svælge i minderne. Det kan være en virkelig terpautisk oplevelse, som hjælper dig med at fejre og ære deres liv. Når du har lavet din gave, så giv den en helt særlig plads i dit hjem. Sådan kan du integrere dem du har mistet i din julestemning.

Fotoflise i træ og stativ

Fotoflise i træ og stativ

Nøgleringe

Nøgleringe

Krus med Billede - Juletema

Krus med Billede - Juletema

Julegaver

Julegaver

Betydningen af at holde traditioner i live

I juletiden kan man gå helt tabt i julestress og juleræs, man kan meget hurtigt miste overblikket og glemme at nyde den dejlige juletid. Hvis du har mistet en der stod dig nær, kan det også lægge en dæmper på glæden omkring festlighederne. Men ved at holde traditionerne i live kan man samtidig fylde den tomhed man føler efter et sådan tab.

Hvorfor holder vi traditioner i live?

Når vi mister en der stod os nær, er det helt naturligt at mærke et stort hul i vores liv. Men ved at holde traditionerne i live kan vi fylde det hul med varme og kærlighed. Det er en måde at ære deres minde på og holde deres spirit i live i vores hjerter og hoveder.

Følelsesmæssigt: Det kan være terapeutisk at genopleve traditioner, det hjælper os med sorgen.

Et særligt bånd: Traditioner skaber et særligt bånd med den afdøde og får os til at føle os tættere på dem

Eftermæle: Ved at give traditioner videre til de yngre generationer ærer vi vores nærmestes eftermæle

Gør julen særlig for dem der ikke kan være til stede

Fraværet af en man elsker til jul behøver ikke være fordi de er gået bort. Det kan være at de er udstationeret lang væk i et andet land, eller bor i den anden ende af landet og ikke kan rejse. Det kan have at gøre med geografisk afstand, men kan også være af arbejdsmæssige årsager. Ligegyldigt hvad er det vigtigt at huske at julen er hjertenes tid, og selvom et familiemedlem ikke kan være fysisk til stede så er der mange måder man kan fejre jul på afstand.

Hvordan fejrer man jul adskilt eller på afstand?

Herunder finder du et par gode ideer til at føle dig tættere med dem som ikke kan være til stede i denne særlige tid.

  • Online møde: Takket være teknologien (og Corona) kan man sagtens fejre julen digitalt. Planlæg en online sammenkomst ved hjælp af Zoom eller Skype hvor alle kan logge på hvor end de er.
  • Send Julegave: En betænksom gave kan vise din kærlighed selv på afstand. Send julegaven direkte til den du holder af. Du kan endda planlægge en online sammenkomst hvor i åbner gaverne sammen
  • Delte ritualer: Lav nogle delte ritualer. Se den samme julefilm samtidig og skriv beskeder til hinanden i løbet af filmen. Eller lav en dejlig julemiddag og del jeres opskrifter.

Det er kun fantasien der sætter grænsen, så brug de nymodens metoder til at skabe en helt særlig jul selvom man er langvejs fra.

Personlige fleece tæpper

Personlige fleece tæpper

Fotobøger og Fotoalbums

Fotobøger og Fotoalbums

Puder

Puder

Blog

Blog